Over Kruidemie

Als herboriste en kruidenverwerker heb ik van mijn interesse mijn passie gemaakt. Moeder natuur is een enorme verzamelplaats van planten, bloemen en zaden die ons veel te bieden hebben!

Mieke Louage

Veel therapeutische kruiden worden gekweekt in ideale omstandigheden en kunnen ons bereiken via kruidendranken, tincturen en siropen. Het zelf gaan maken en samenstellen geeft niet alleen ondersteuning bij familie en vrienden, de kennis delen maakt me ook ontzettend blij.

In mijn jongere jaren volgde ik de opleiding apothekersassistente. Ik vond het een boeiende en leerrijke opleiding, wat ik ook met succes beëindigde. Maar de wegen van het leven zorgden ervoor dat ik niet verder in de farmaceutische wereld bleef en onthaalmoeder werd.

Al vlug ontdekte ik de meerwaarde van eigen verse biologische groente en de positieve effecten van het gebruik van kruiden. Ik werd nieuwsgierig naar wat ik vroeger leerde als apothekersassistente en of natuurlijke producten ook een goede ondersteuning kunnen bieden.

Zo ging ik graag aan de slag met zelfgekweekte producten uit eigen moes- en kruidentuin. Waarom zoeken in de farmaceutische industrie, wanneer er zoveel goeds in ons handbereik ligt?

Heel graag neem ik je eens mee voor een heerlijke wandeling in de natuur en deel ik met je hoe je kruiden herkent en vertel je welke therapeutische waarde ze bezitten.

Deze wonderen van de natuur zijn een waardevolle schatkist die heel veel respect verdient. Gebruik het met wijsheid en pluk dus nooit iets kaal en voorkom uitsterven. Zo zorgen we voor de volgende generaties.

Kruidemie spreekt je aan?

Als Kruidemie maak ik geurige kruidendranken, zalfjes, siropen, druppels en etherische oliën. Met raad en daad sta ik je graag bij om de ideale samenstelling voor jouw situatie te vinden.